به گزارش خبرگزاری حوزه، خانم همتی در رواق حضرت خدیجه سلام الله علیها حرم بانوی کرامت بابیان اینکه تربیت دینی از نظر اسلام و قرآن از اهمیت فوق العادهای برخورداراست و از بدو تولد فرزند، باید به آن توجه کرد، اظهار داشت: نقش مادر در پرورش دینی و مذهبی فرزند روشن است، چراکه مادر الگوی اصلی رفتاری و اخلاقی برای فرزند است و هر کاری که انجام دهد، در منش و نحوه رفتار او با دیگران تأثیر میگذارد.
وی با بیان اینکه مادر با رفتار و الگو بودن برای فرزندانش در پرورش شخصیت آنها نقش مؤثری دارد، افزود: این مادر است که فرزند را از عالم ناپاکیها، حسدها، کینهها و فرومایگیهای اخلاقی دور میسازد و در دل فرزند خود مهر و صفا و خیراندیشی ها نسبت به همنوعان خود پدید میآورد.
این استاد حوزه خاطر نشان کرد: مادر سرچشمه فضیلتها و خوبیهاست، او به عنوان مدیر خانه میتواند درس تقوا و خدا ترسی را به فرزندانش آموزش دهد و از کودکی ضعیف و ناتوان، شخصیت بزرگ و علمی و اخلاقی بسازد و تحویل جامعه دهد.
وی ابراز داشت: حضرت زهرا سلام الله علیها و خانه کوچک او یکی از بزرگترین دانشگاههای انسان سازی است که با رعایت و ملاحظه همه جنبههای تربیتی، بالاترین و موفق ترین چهرههای انسانی را تربیت کرده است.
همتی افزود: کسی که میخواهد دیگری را تربیت کند باید در عمل به آنچه میگوید پای بند باشد، مادری که به تربیت فرزند خود علاقه مند است باید خود دارای فضائل اخلاقی باشد و همواره رفتار صحیح را رعایت کند تا فرزندانش با آسودگی خاطر در عمل از او الگو پذیرند.
وی با بیان این که حضرت زهرا سلام الله علیها فرزندانش را با اخلاق و رفتار اسلامی آشنا کرد، گفت: امام حسن علیه السلام میفرماید: مادرم را دیدم که شب جمعه در محراب خویش به عبادت ایستاده بود و تا سپیده صبح پیوسته در رکوع و سجود بود و از مادرم میشنیدم که برای مردان و زنان مؤمن دعا میکرد و نامشان را بر زبان جاری میساخت و برایشان بسیار دعا میکرد، ولی برای خویش هرگز دعا نکرد. من به او گفتم: ای مادر! چرا همان گونه که برای دیگران دعا میفرمایید، برای خودتان دعا نمیکنید؟ مادرم فرمود: «یا بنی الجار ثم الدار»، ای پسرم! نخست باید همسایگان را دریافت، آن گاه به خانه پرداخت.
کارشناس معارفی حرم اضافه کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) نصیحتی را به فرزندش آموخت که از شب تا صبح به آن عمل کرده بود؛ چنین پند و اندرزی مؤثر واقع میشود و افراد را تربیت میکند.
همتی گفت: حضرت فاطمه زهرا (س) فرزندانی تربیت کرد که هر کدام از آنها در جنبه شخصیتی انسانهایی آزاد، مستقل، با روحیه و دارای سلوک رفتاری هستند که توجه به هرکدام از آنها آدمی را به یاد آیههای قرآن میاندازد.
وی تصریح کرد: در مکتب نورانی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها شیر مردان و شیر زنان شجاع و قهرمان پدید آمدند که دارای عزت نفس، اعتماد به نفس و به دور از فرومایگی و تن دادن به ذلتها بودند.
این استاد حوزه با بیان این که فرزندان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها همگی شجاع، با اراده، از نظر روحی قوی و فدایی اسلام و قرآن بودند، گفت: آنان این درک و اراده را داشتند که در مواقع حساس به یاری انسانهای مظلوم و اسلام مظلوم تر بشتابند. فرزندان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها کسانی بودند که تا آخرین قطره خون ایستادگی کردند، ولی در برابر ناحقی و ستم سر تسلیم فرود نیاوردند.
کارشناس معارفی حرم با عنوان اینکه حاصل تربیت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها پرورش نسلی حرکت آفرین و زندگی ساز بود، خاطرنشان کرد: نسل حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها هرکدام مشعل هدایتند و چراغی فرای راه حیات همه انسانها و سیاستمداران؛ تا جایی که در تاریخ حیات اسلام موجها آفریدند و کشتی اسلام را که گاهی شدیدً در تلاطم و در حال غرق شدن بود، از خطر نجات دادند.
همتی گفت: با مطالعه در تاریخ اسلام متوجه میشویم که فرزندان حضرت زهرا سلام الله علیها یکی با معاویه ستیز کرد، آن دیگری با پسرش یزید و سومی حامل پیام شهادت شد. چهارمی هم افشاگر مفاسد بنی امیه و همه آنها پشتوانه انقلاب اسلامی پیامبر (ص) که کوشیدند ارکان فساد آلودگی را متزلزل سازند و مردم را به حقایق پشت پرده حکومت آشنا نمایند و نشان دهند آنچه خلفای آن عصر ترویج میکنند، اسلام نیست.
وی اظهار داشت: حضرت فاطمه سلام الله علیها بانوی بزرگی بود که توانست نسل امام تربیت کند و حاصل آن تربیت فرزندانی شهادت طلب و فدایی که در مواقع حساس و لازم برای حفظ اسلام از جان خود گذشتند.